Ζήστε τις απόλυτες διακοπές ονείρου σε μια από τις βίλες μας. Βρίσκονται στο συγκρότημα Astra Zante Villas στην μαγευτική περιοχή του παραθαλάσσιου Κερίου κοντά στις γαλάζιες σπηλιές. Οι βίλες είναι ανεξάρτητες και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 8 άτομα ανάλογα με το μέγεθος της βίλας. Το συγκρότημα διαθέτει 7 πολυτελής βίλες με μοντέρνο σχεδιασμό και περιβάλλονται από έναν καταπράσινο κήπο. Η κάθε βίλα διαθέτει ιδιωτική πισίνα και είναι πλαισιωμένη από ομπρέλες, σεζλόνγκ και έπιπλα κήπου για να απολαύσετε το ωραιότερο καλοκαίρι της ζωής σας, ατενίζοντας την υπέροχη Ζάκυνθο να απλώνεται μπροστά στα πόδια σας.

Είστε έτοιμοι για μια ξενάγηση στις βίλες;

Οι Αλυκές είναι ένα τουριστικό χωριό που βρίσκεται στην δυτική ακτή του νησιού 18 χλμ. από την πόλη της Ζακύνθου. 

Χαρακτηρίζεται από αλυκές που εφοδιάζουν ολόκληρο το νησί με αλάτι και από τις οποίες το χωριό πήρε το όνομά του, και είναι κυρίως μια τουριστική περιοχή με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα σπίτια, εστιατόρια, παμπ και κάθε είδους τουριστικές υποδομές.

Εκτός από τις αλυκές, υπάρχει ένα μικρό ποτάμι που χύνεται στη θάλασσα πάνω από το οποίο έχουν κτιστεί γεφυράκια που πρέπει να περάσετε για να φτάσετε στο κέντρο του χωριού.

Η θέση των Αλυκών είναι εξαιρετική για τον τουρίστα που στις διακοπές του θέλει να μετακινείται, δεδομένου ότι τόσο τα αξιοθέατα στο βορρά όπως το Ναυάγιο και οι γαλάζιες σπηλιές, όσο και οι πιο νότιες περιοχές όπως Τσιλιβή και Ζάκυνθος βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων κατά μήκος της κύριας οδού του νησιού.

Αν περπατήσετε κατά μήκος της παραλίας των Αλυκών θα φτάσετε στο χωριό του Αλυκανά. Είναι ένα παραδοσιακός, παραθαλάσσιος οικισμός  που βρίσκεται 17 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης και αποτελεί την φυσική συνέχεια των Αλυκών. Αποτελείται από μια εύφορη πεδιάδα που κύριο στοιχείο της είναι οι πολλοί ελαιώνες και τα αγροκτήματα. Το χωριό καταλήγει σε μια πανέμορφη αμμώδη παραλία με καθαρά, καταγάλανα νερά. Είναι ιστορικό χωριό αφού, όπως λέγεται, εκεί βρέθηκαν αγγεία του μυκηναϊκού πολιτισμού και εκεί βρισκόταν η αρχαία πόλη της Αρκαδίας. Αν και γειτονικό χωριό με τις Αλυκές είναι αρκετά ήσυχο μέρος για παραθεριστές που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την ηρεμία και την χαλάρωση. Και οι δύο περιοχές αποτελούν τουριστικά θέρετρα που ανεπιφύλακτα προτείνετε να επισκεφτεί και να γνωρίσει κάποιος.